Vaš Partner za budućnost !

Sigurnosni alarm je sistem tehničke zaštite od neovlašćenog pristupa prostorijama, zgradama ili određenim oblastima. Najčešće su to protivprovalni alarmi ali moderni alarmni sistemi su nadogradivi, pa je moguće priključenje senzora za detekciju dima i požara.

Mnogo je razloga za ugradnju alarmnog sistema. Provalne krađe se dešavaju svakoga dana i što je društvo siromašnije, prestupnika je sve više. Iskustvo je pokazalo da je protivprovalni alarm najbolje sredstvo zaštite, daleko efikasije od sistema video nadzora. Prestupnici se najčešće i ne obaziru na postojanje video nadzora (obično u provalnu krađu idu maskirani kapom, kapuljačom i sl.), ali kada se oglasi sirena alarma od 125dB, provalnici momentalno beže sa lica mesta. Provalnici su svesni da moderan alarmni sistem Paradox raspolaže sistemom za telefonsku dojavu, i to je još jedan od razloga zašto brzo napuštaju mesto provale.

KOMPONENTE ALARMNIH SISTEMA:

  • Alarmna centrala
  • Senzori (IC detektori pokreta, magnetni kontakti, detektori loma stakla itd)
  • Sredstvo uzbunjivanja (sirena, strob svetlo)
  • Šifrarnik (tastatura)
  • nterkonekcije (kablovi , etar )

 

VRSTE ALARMNIH SISTEMA :

  • Žični
  • Bežični
  • Kombinovani (žični+bežični)

 

Zavisno od uslova u kojima se alarmni sistemi postavljaju, bira se najadekvatnije rešenje.
Žični alarmni sistemi se postavljaju tamo gde je moguće postaviti kablove (od senzora, šifratora i sirena – do centrale), a da oni ne narušavaju estetski izgled okruženja. Najčešće se postavljaju u poslovne prostore, kuće, stanove i odlikuju se visokom pouzdanošću, nižom cenom i malim troškovima održavanja.
Kombinovani alarmni sistemi (žično bežični) su verovatno najbolji izbor jer kombinuju najbolje od oba sistema – žičnog i bežičnog.

Bežični alarmni sistemi su veoma praktični, lako se postavljaju i lako nadograđuju. Ovi sistemi su praktični za korišćenje, jer se komandovanje alarmnim sistemom svodi na upotrebu daljinske komande i odlikuje ih visoka estetika (odlično se uklapaju u moderne prostore). Mana im je nešto viša cena.

PARADOX ALARMNI SISTEMI

Paradox je Kanadski proizvođač alarmnih sistema, dugi niz godina najzastupljeniji brend za tehničku zaštitu u Srbiji ali i u mnogim drugim državama sveta. Radi se o proizvodima ultimativnog kvaliteta i dizajna. Paradox-ov alarmni sistem je pouzdan, kvalitetan, lako nadogradiv i jednostavan za korišćenje.

Paradox alarmi su modularni sistemi i poput stonog personalnog računara grade se od pažljivo biranih komponenti. Veoma je važno da se napravi dobar izbor komponenti, pa taj posao treba prepustiti stručnom licu. Da bismo pojednostavili ovaj proces, ponudili smo nekoliko predefinisanih kompleta alarmnih sistema Paradox. Ovi kompleti su osnova i po potrebi se mogu dopuniti dodatnim senzorima, sirenama ili telefonskom dojavom.
U cene kompleta ne ulaze troškovi instalacije, jer za procenu je neophodno imati uvid u lokaciju na koju se postavlja.

Imate pitanje ili vam je potreban savet?

Call Now ButtonPozovite nas